Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Karta jeshile ju lejon të jetoni në Shtetet e Bashkuara

Mijëra qytetarë nga e gjithë bota përpiqen çdo vit të marrin një kartë jeshile rezidente në SHBA për të qenë në gjendje të jetojnë në Shtetet e Bashkuara.

Çfarë është Kartoni i Gjelbër?

Green Card është një kartë amerikane që jep të drejtën për t’u bërë rezident i përhershëm i Shteteve të Bashkuara. Ai lejon të huajt të vijnë dhe të punojnë legalisht në Shtetet e Bashkuara. Kjo leje qëndrimi quhet globalisht Karta e Gjelbër Amerikane sepse është një kartë me ngjyrë jeshile.

Si të merrni një karton jeshil?

Ka disa mënyra për të marrë një karton jeshil në SHBA. Aplikantët e huaj për një karton jeshil mund të aplikojnë për arsyet e mëposhtme:

Ka mënyra të tjera për të marrë një karton jeshil. Zgjidhja më e lakmuar në mbarë botën për marrjen e kartonit jeshil është lotaria amerikane. Ju mund të merrni pjesë në këtë llotari vjetore duke u regjistruar online në vetëm pak minuta duke klikuar në formularin online .

Çfarë është Lotaria e Kartës së Gjelbër të SHBA?

Shtetet e Bashkuara kanë zbatuar Programin e Vizave të Shumëllojshmërisë për të menaxhuar imigracionin e tyre të huaj. Kjo është një llotari vjetore në të cilën marrin pjesë disa milionë të huaj çdo vit për të marrë një nga 50,000 Kartonët jeshil të ofruar me short.

Kur bëhet shorti i Kartonit të Gjelbër?

Lotaria e Kartonit Jeshil zhvillohet një herë në vit. Ajo zhvillohet në fund të vitit në nëntor. Prandaj, shortet përcaktohen sipas vitit të tyre: Ka Lotarinë e Kartës së Gjelbër 2024 , Lotarinë e Kartonit të Gjelbër 2025 dhe Lotarinë e Kartonit të Gjelbër 2026 . Kandidatët duhet të regjistrohen përpara mbylljes së regjistrimit për të marrë pjesë në short. Rezultatet e lotarisë së Kartonit të Gjelbër publikohen më pas drejtpërdrejt në ueb.

Si të regjistroheni për lotarinë?

Aplikantët duhet së pari të verifikojnë përshtatshmërinë e tyre për të marrë pjesë në llotari. Në të vërtetë, çdo vit administrata amerikane publikon një listë të vendeve që nuk janë të autorizuara për të marrë pjesë në lotarinë e Kartonit të Gjelbër .

Aplikantët për Lotarinë e Kartonit të Gjelbër duhet të regjistrohen drejtpërdrejt në internet në internet. ata duhet të plotësojnë një formular online për të regjistruar regjistrimin e tyre në lotari.