Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Lista e vendeve që nuk marrin pjesë në shortin e Kartonit të Gjelbër

Shtetet e Bashkuara duan të ruajnë diversitetin brenda popullsisë emigrante. Prandaj, Programi i Vizave të Shumëllojshmërisë përcakton çdo vit listën e vendeve, shtetasit e të cilëve nuk janë të autorizuar të marrin pjesë në shortin e Kartonit të Gjelbër. Këto vende jo-pjesëmarrëse janë ato nga të cilat më shumë se 50,000 shtetas të emigruar në Shtetet e Bashkuara në pesë vitet e mëparshme nuk mund të marrin pjesë në shortin e vitit.

Vendet e përjashtuara nga shorti i Kartonit të Gjelbër DV-2024

Për shortin vjetor të llotarisë Green Card DV-2024, vendasit e vendeve dhe rajoneve të mëposhtme nuk kualifikoheshin sepse më shumë se 50,000 vendas të këtyre vendeve emigruan në Shtetet e Bashkuara në pesë vitet e mëparshme: Bangladesh, Brazil, Kanada, Kinë (përfshirë Hong Kongun), Kolumbi , Republikën Dominikane, El Salvador , Haiti, Hondurasi, India, Xhamajka, Meksika, Nigeria, Pakistani, Filipinet, Republika e Koresë, Mbretëria e Bashkuar (përveç Irlandës së Veriut) dhe territoret e saj të varura, Venezuela dhe Vietnami.

Përjashtim kinez : Vendasit e Makaos dhe Tajvanit ishin të pranueshëm.

Vendet e përjashtuara nga shorti i Kartës së Gjelbër DV-2025

Për shortin vjetor të lotarisë Green Card DV-2025 , shtetasit e vendeve të mëposhtme nuk kanë të drejtë: Bangladeshi, Brazili, Kanadaja, Kina (përfshirë Hong Kongun), Kolumbinë, Republikën Domenikane, El Salvador, Haiti, Honduras, Indi, Xhamajka, Meksikë , Nigeria, Pakistani, Filipinet, Republika e Koresë, Venezuela dhe Vietnami.

Përjashtim kinez : Vendasit e Makaos dhe Tajvanit ishin të pranueshëm.

Vetëm një territor ka mbetur nga lista e vendeve të përjashtuara ndërmjet programit DV-2024 dhe DV-2025: Kjo është Mbretëria e Bashkuar. Kështu qytetarët britanikë mundën të aplikonin sërish për lotarinë e Kartonit të Gjelbër si pjesë e shortit DV-2025.