Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Rezultatet e shortit të Lotarisë së Kartonit të Gjelbër

Rezultatet e shortit të Lotarisë së Kartës së Gjelbër të SHBA publikohen çdo vit si pjesë e Programit të Vizave të Shumëllojshmërisë . Çdo aplikant për lotarinë e kartës së gjelbër mund të marrë rezultatin e tij personal në internet.

Kur bëhet shorti i Kartonit të Gjelbër?

Shorti bëhet në nëntor të çdo viti. Datat e sakta të hapjes dhe mbylljes për regjistrimet publikohen disa muaj përpara çdo vit.

Kur publikohen rezultatet?

Rezultatet e lotarisë së Kartonit të Gjelbër janë të disponueshme afërsisht 6 muaj pas mbylljes së regjistrimit. Prandaj ato botohen çdo vit rreth majit. Rezultatet e shortit të vizave të shumëllojshmërisë 2025 të nëntorit 2023 do të jenë të disponueshme në internet më 4 maj 2024.

Rezultatet e lotarisë nga 2018 deri në 2022

Bazuar në statistikat e publikuara nga Departamenti i Shtetit çdo vit, këtu janë rezultatet e lotarisë gjatë 5 viteve të fundit për të cilat rezultatet janë publike:

Zonat gjeografike 20182019202020212022
vendet afrikane20,53220,3366017580119215
vendet aziatike629060794055449811693
Vendet në Evropë20,43417,8977643579521806
Vendet e Amerikës së Veriut (Bahamat)28132112
Vendet e Oqeanisë8245925436311,195
Vendet e Amerikës Qendrore dhe Jugore163197785421661961
Total 4971345,88919,12518,91255,882
Numri i Kartonëve të Gjelbër të fituar në short nga viti 2018 deri në vitin 2022 sipas zonës gjeografike

Ku mund t’i gjej rezultatet e lotarisë së Kartonit të Gjelbër në internet?

Faqja e dedikuar e programit amerikan të diversitetit ju lejon të kontrolloni drejtpërdrejt në internet rezultatet e një kandidati për lotarinë e Kartonit të Gjelbër. Faqja për të kontrolluar drejtpërdrejt rezultatet personale është kjo: https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx .

Për të marrë rezultatet ju duhet:

Duke klikuar mbi validate do të merrni rezultatin e pjesëmarrjes tuaj në shortin e Kartonit të Gjelbër.

Këtu është fotografia e formularit për të plotësuar për të marrë rezultatet e lotarisë online

Rezultatet e lotarisë së Kartonit të Gjelbër