Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Lotaria e Kartonit Jeshil 2026

Çdo vit, Shtetet e Bashkuara u ofrojnë më shumë se 50,000 shtetasve të huaj mundësinë për të marrë një karton jeshil me short. Kjo llotari është pjesë e Programit Amerikan të Vizave të Diversitetit. Ky program u krijua për të menaxhuar emigracionin në Shtetet e Bashkuara.

Çfarë është Lotaria e Kartës së Gjelbër 2026?

Çdo promovim në tërheqjen e Kartonit të Gjelbër numërohet për vitin në të cilin aplikantët do të bëhen më në fund mbajtës të Kartonit të Gjelbër të SHBA . Pra, shorti i Kartonit të Gjelbër 2026 ka të bëjë me kuotën e Kartonit të Gjelbër që do të lëshohet në vitin 2026. Administrata amerikane e emërton këtë promovim të vizave të reja nga programi i diversitetit: DV-2026 për Diversity-Program 2026.

Kur bëhet tërheqja e kuotës së Kartonit të Gjelbër 2026?

Procesi i marrjes së Kartonit Jeshil përmes shortit përfshin disa hapa. Hapi i parë është barazimi. Kandidatët e DV2026 duhet të regjistrohen në tetor 2024 për të marrë pjesë në shortin që zhvillohet çdo vit në fillim të nëntorit;

Kur publikohen rezultatet e shortit të DV-2026?

Rezultatet e tërheqjes së Kartonit të Gjelbër publikohen afërsisht 6 muaj pas përfundimit të regjistrimeve: Rezultatet e shortit të DV2026 publikohen nga maji 2025.

Cilat janë hapat e ardhshëm për fituesit e lotarisë?

Më pas, fituesit duhet të ndërmarrin hapat për të marrë një vizë Diversiteti. Hapat kryesorë të mëposhtëm për të marrë Kartën e Gjelbër janë:

Kartoni jeshil dhe viza janë dokumente të ndryshme. Marrja e një vize diversiteti është një nga hapat për të marrë një karton jeshil.