USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Vendet aziatike në lotarinë e Kartonit të Gjelbër të SHBA

Çdo vit miliona kandidatë marrin pjesë në shortin e shortit të Kartonit Gjelbër Amerikan. Ne kemi përpiluar statistika të publikuara nga Departamenti i Shtetit në travel.state.gov për t’ju sjellë shifrat kryesore mbi pjesëmarrjen e qytetarëve aziatikë në lotarinë e Kartonit të Gjelbër.

Sa aziatikë marrin pjesë në llotari?

Rreth 15% deri në 20% e aplikantëve për shortin e Kartës së Gjelbër ishin shtetas të një vendi aziatik në vitet e fundit për të cilat disponohen statistika.

vite201920202021
Numri i të regjistruarve aziatikë1 871 8241 952 4891 281 046
Totali i skedarëve të regjistrimit14,352,01314,722,7986,741,128
Pjesa e të regjistruarve aziatikë13%13%19%
Pjesa e aziatikëve të regjistruar për lotarinë e Kartonit të Gjelbër

Cilat janë vendet kryesore aziatike nga vijnë kandidatët?

Këtu është numri i dosjeve të regjistrimit për lotarinë e Kartonit të Gjelbër për 20 vendet kryesore aziatike. Shifrat e fundit të bëra publike nga Departamenti i Shtetit kanë të bëjnë me vitet 2019-2021:

vendet aziatike201920202021
Nepali684 180637 696421 765
Irani453 242709 469404 863
Afganistani35 9395871160602
Kamboxhia179662109,88146 110
Sri Lanka53,3964770541.595
Jemeni14167962,38941,495
Jordania39,09242,11636,815
Iraku47,36840,85231,197
Arabia Saudite40,11441,01930,844
Tajvani306033164024645
Birmania20,07829,50421,555
Japonia24,8952167417,181
Hong Kongu6358545115,471
Tajlandë10,96912,35414,187
Siria20,12414,16811,424
Mongolia10,546112429871
Izraeli14234127278793
Indonezia10,970106918440
Emiratet e Bashkuara Arabe1028110,9648030
Libani1286811,1847250
Vendet kryesore aziatike sipas numrit të pjesëmarrësve në lotarinë amerikane të kartave jeshile

Cilët janë fituesit e lotarisë nga vendet aziatike?

Departamenti i Shtetit publikon gjithashtu numrin e vizave të marra çdo vit përmes programit të diversitetit. Këto rezultate të lotarisë publikohen sipas zonës gjeografike dhe të detajuara sipas vendeve.

Këtu është numri i vizave të marra përmes lotarisë së Kartonit të Gjelbër për 20 vendet më të mira aziatike midis 2018 dhe 2022:

vendet aziatike20182019202020212022
Nepali3 3072 7952 0851 3723 345
Irani3182981312442 024
Afganistani23126516587723
Jordania254330266542713
Iraku2972648630650
Jemeni287013228625
Sri Lanka360331225438583
Arabia Saudite218262143117450
Birmania1252108296422
Japonia164223135237331
Tajvani174180142178301
Siria55833684240
Libani447726107209
Mongolia160143114197196
Kamboxhia121866951166
Tajlandë32603651142
Indonezia64635885106
Kuvajti81513752106
Emiratet e Bashkuara Arabe6478715085
Butani72051880
Numri i vizave nga Programi i Vizave të Shumëllojshmërisë për vendet e mëdha aziatike