Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Lotaria e Kartonit të Gjelbër për vendet evropiane

Çdo vit miliona kandidatë marrin pjesë në shortin e shortit të Kartonit Gjelbër Amerikan. Ne kemi përpiluar statistikat e publikuara nga Departamenti i Shtetit në travel.state.gov për t’ju prezantuar shifrat kryesore për pjesëmarrjen e qytetarëve evropianë në shortin e Kartonit të Gjelbër.

Cila është pjesëmarrja e evropianëve në shortin e Kartonit të Gjelbër?

Rreth 30% e aplikantëve për shortin e Kartonit të Gjelbër kanë qenë shtetas të një vendi evropian në vitet e fundit për të cilin disponohen statistika.

vite201920202021
Numri i të regjistruarve evropianë4,349,5554,072,3242,014,089
Totali i skedarëve të regjistrimit14,352,01314,722,7986,741,128
Pjesa e të regjistruarve evropianë30%28%30%
Pjesa e evropianëve të regjistruar për lotarinë e Kartonit të Gjelbër

Cilat janë vendet kryesore evropiane nga vijnë kandidatët?

Këtu është numri i dosjeve të regjistrimit për lotarinë e Kartonit të Gjelbër për 20 vendet kryesore të Evropës. Shifrat e fundit të bëra publike nga Departamenti i Shtetit kanë të bëjnë me vitet 2019-2021:

vendet evropiane201920202021
Uzbekistani1 813 3571 674 787466 480
Rusia240 323289 910260 292
Ukrainë665 764586 088210 570
Moldavia323 102200 204135 992
Shqipëria172 817181 270128 871
Turqia188 579221 271128 743
Bjellorusia107 22398 61783 001
Armenia102 65379 62868 309
Kazakistani55 68682 18067 593
Taxhikistani62 58177 74563 944
Kirgistani46 04577 54055 178
Azerbajxhani93 73691 13752 659
Gjeorgjia56 78161 29250 272
Gjermania45 94738 61830 417
Turkmenistani15 05723 36223 907
Italia35 32628 94722 693
Franca34 07727 30419 947
Polonia38 53925 21516 150
Rumania35 36723 83015 637
Bullgaria30 64922 69614 407
Vendet kryesore evropiane sipas numrit të pjesëmarrësve në lotarinë amerikane të kartave jeshile

Cilët janë fituesit e lotarisë nga vendet evropiane?

Departamenti i Shtetit publikon gjithashtu numrin e vizave të marra çdo vit përmes programit të diversitetit. Këto rezultate të lotarisë publikohen sipas zonës gjeografike dhe të detajuara sipas vendeve.

Këtu është numri i vizave të marra përmes lotarisë së Kartonit të Gjelbër për 20 vendet kryesore evropiane midis 2018 dhe 2022:

vendet evropiane20182019202020212022
Rusia2 1752 5069474142 784
Ukrainë2 6532 0621 1019382 636
Uzbekistani2 05882331489 2 413
Shqipëria2 6302 2844606532054
Kirgistani3833831493581,394
Turqia182113877085881330
Armenia16621,3133731331308
Gjeorgjia6766623992651290
Kazakistani514576392325865
Bjellorusia828929361503863
Taxhikistani698919159243723
Azerbajxhani508822189188720
Turkmenistani15717761235547
Moldavia574626226168481
Gjermania3112039288309
Kosova230232113114295
Maqedonia e Veriut2841946161224
Polonia2772153792192
Rumania19924294106188
Italia16214166120161
Numri i vizave nga Programi i Vizave të Shumëllojshmërisë për vendet kryesore evropiane