Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Vendet afrikane në lotarinë e Kartonit të Gjelbër të SHBA

Çdo vit miliona kandidatë marrin pjesë në shortin e shortit të Kartonit Gjelbër Amerikan. Ne kemi përpiluar statistikat e publikuara nga Departamenti i Shtetit në travel.state.gov për t’ju prezantuar shifrat kryesore mbi pjesëmarrjen e qytetarëve afrikanë në shortin e Kartonit të Gjelbër.

Cila është pjesëmarrja e afrikanëve në lotari?

Rreth 50% e aplikantëve të tërheqjes së Lotarisë së Kartonit të Gjelbër janë qytetarë të një vendi afrikan në vitet e fundit për të cilin disponohen statistika.

vite201920202021
Numri i të regjistruarve afrikanë7,832,8948,145,3903,100,982
Totali i skedarëve të regjistrimit14,352,01314,722,7986,741,128
Pjesa e të regjistruarve afrikanë55%55%46%
Pjesa e afrikanëve të regjistruar për lotarinë e Kartonit të Gjelbër

Cilat janë vendet kryesore afrikane nga vijnë kandidatët?

Këtu është numri i dosjeve të regjistrimit për lotarinë e Kartonit të Gjelbër për 20 vendet kryesore afrikane. Shifrat e fundit të bëra publike nga Departamenti i Shtetit kanë të bëjnë me vitet 2019-2021:

vendet afrikane201920202021
Kongo Kinshasa617,573924 918593,917
Etiopia781,945775 252401 661
Egjipti525 593525 717327 401
Gana2,010,5311,905,520298 151
Sudani276,827327 475232,832
Algjeria227,019252684221 212
Maroku203,581253 336161,349
Kamerun310 373310 802150,970
Kenia322 307398,959102,018
beninje128,911150,38692,847
Liberia438 333459,00571724
Togo231.564259,81968,994
Sierra Leone1,005,370947 80357779
Guinea179,735142,00847607
Bregu i Fildishtë160,790145,91335,090
Uganda33,46037,07926,852
Ruanda41.52650,71126612
Congo Brazzaville2179325,59221,958
Senegali44,78533,06316920
Eritrea26,12117,87216610
Vendet kryesore afrikane sipas numrit të pjesëmarrësve në lotarinë amerikane të kartave jeshile

Cilët janë fituesit e lotarisë nga vendet afrikane?

Departamenti i Shtetit publikon gjithashtu numrin e vizave të marra çdo vit përmes programit të diversitetit. Këto rezultate të lotarisë publikohen sipas zonës gjeografike dhe të detajuara sipas vendeve.

Këtu është numri i vizave të marra përmes lotarisë së Kartonit të Gjelbër për 20 vendet më të mira afrikane midis 2018 dhe 2022:

vendet afrikane20182019202020212022
Maroku1011113271911262559
Algjeria134616497838142380
Egjipti3466331212974472147
Kamerun162616614606531705
Sudani168015484032491704
Kenia122012073932781157
Kongo Kinshasa28743096478592903
Togo664757208186838
Ruanda277338115155661
Etiopia2106169633967621
Liberia12496538946531
Bregu i Fildishtë38642476144383
Guinea1553003841377
Gana777640111229355
Angola2060917293
beninje2373649258266
Afrika e Jugut17518038106266
Sierra Leone1191721370207
Uganda1771336469206
Libinë47722459192
Numri i vizave nga Programi i Vizave të Shumëllojshmërisë për vendet kryesore afrikane