Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Cili është ndryshimi midis një karte jeshile dhe një vize amerikane?

Termat Green Card dhe viza amerikane ngatërrohen ndonjëherë, por ato përfaqësojnë statuse shumë të dallueshme në Shtetet e Bashkuara. Për të kuptuar ndryshimet, kujtojmë parimet e dy autorizimeve dhe dallimet e tyre kryesore.

Çfarë është një karton jeshil?

Karta e Gjelbër është një kartë e qëndrimit të përhershëm. Ajo i ofron mbajtësit të saj mundësinë për të jetuar dhe punuar përgjithmonë në Shtetet e Bashkuara. Ndryshe nga viza që është e përkohshme, Karta e Gjelbër jep statusin e rezidentit të përhershëm. Ai hap rrugën drejt shtetësisë amerikane pas një periudhe të caktuar.

Çfarë është një vizë amerikane?

Një vizë amerikane është një dokument i lëshuar nga një ambasadë amerikane që lejon një person të udhëtojë në kufirin amerikan dhe të kërkojë leje për të hyrë në vend. Vizat janë për qëndrim të përkohshëm ose imigrim të përhershëm, por nuk japin statusin e rezidentit të përhershëm.

Dallimet kryesore

  1. Qëllimi : Karta e Gjelbër është menduar për ata që kërkojnë të bëhen banorë të përhershëm të Shteteve të Bashkuara. Një vizë amerikane përdoret për të hyrë përkohësisht në Shtetet e Bashkuara ose për të emigruar përpara se të merrni Kartën e Gjelbër.
  2. Kohëzgjatja : Kartoni jeshil është i vlefshëm për 10 vjet për banorët e përhershëm dhe duhet të rinovohet, por statusi mbetet i përhershëm. Vizat kanë një kohëzgjatje specifike, të përcaktuar nga lloji i vizës dhe qëllimi i qëndrimit.
  3. Të drejtat e dhëna : Mbajtësit e kartonit jeshil mund të punojnë kudo në Shtetet e Bashkuara dhe të marrin përfitime të caktuara. Mbajtësit e vizave janë të kufizuar nga kushtet e vizës së tyre specifike.
  4. Procesi i Marrjes : Procedura për marrjen e Kartonit Jeshil shpesh bazohet në familje, punësim ose kategori të tjera të veçanta. Gjithashtu është e mundur të merrni një Karton jeshil përmes shortit . Procesi i vizave zakonisht fillon me një aplikim në ambasadën ose konsullatën e SHBA.