Informacion: Konsultohuni me politikën tonë të privatësisë. Kjo faqe interneti nuk është pjesë e një agjencie zyrtare qeveritare dhe nuk lëshon karta jeshile, por vetëm informacion.

USA

GREEN CARD | SHTETET E BASHKUARA

Çmimi që duhet paguar për të marrë Green Card

Tarifat që duhen paguar për të marrë një Green Card varen nga lloji i Kartonit të Gjelbër dhe situata e aplikantit. Ka tarifa për të paguar në katër situatat kryesore të marrjes së Green Card.

Cilat janë kostot e një kartoni jeshil të marrë përmes shortit?

Lotaria e Kartonit Jeshil lejon më shumë se 50,000 shtetas të huaj të fitojnë të drejtën për të marrë një Green Card. Pjesëmarrja në short është falas. Megjithatë, aplikantëve do t’u duhet t’i paguajnë tarifat e vizave të diversitetit administratës amerikane për të marrë Kartën e Gjelbër të fituar në llotari.

Kjo tarifë është e pakthyeshme dhe paguhet drejtpërdrejt në Departamentin e Shtetit të SHBA. Tarifa vlerësohet për të mbuluar kostot e Departamentit për administrimin e programit të DV-së dhe është e ndarë nga çdo tarifë që do t’i paguani USCIS në lidhje me aplikimin tuaj për vizë.

Tarifa për një vizë diversiteti të marrë përmes lotarisë së Kartonit të Gjelbër është 330 dollarë amerikanë për person që aplikon si kandidat i përzgjedhur në llotari. Pagesa e kësaj tarife duhet të bëhet përpara se të vazhdojë shqyrtimi i çështjes së pranuar nga USCIS. Shuma varet nga statusi fillestar i aplikantit të Kartonit të Gjelbër.

Për të siguruar pjesëmarrjen tuaj në shortin e ardhshëm vjetor : duhet të plotësoni formularin e regjistrimit të lotarisë së Green Card.

Cilat janë kostot e një kartoni jeshil për bashkimin familjar?

Një shtetas i huaj që dëshiron të jetojë përgjithmonë në Shtetet e Bashkuara kërkon një vizë emigrimi. Ai mund ta marrë këtë vizë duke u sponsorizuar nga një i afërm i afërt i cili është shtetas i SHBA-së ose rezident i përhershëm ligjor i Shteteve të Bashkuara.

Ekzistojnë dy lloje të vizave emigruese familjare

Për këto dy lloje vizash: Tarifat që duhen paguar janë 325 USD për person . Këto tarifa janë të pakthyeshme.